2 vienkārši veidi: kā atgriezt sniegbalto krāsu zeķēm, T-krekliem un krekliņiem

Esmu izvēlējusies pāris metodes, kā atgriezt lietām sniegbalto krāsu.

Katra saimniece dažreiz domā par to, kā padarīt lietas sniegbaltas. Varbūt katram no viņām arsenālā ir savs līdzeklis. Arī mūsu mammas un vecmāmiņas izmantoja dažādas metodes.

Daži no tām palīdzēja, bet dažas no tām padarīja lietas pelēkas un blāvas. Tomēr ir daudzi veidi, kā atgriezt apģērbu sniegbaltā krāsā! Un šim nolūkam jums pat nav jāpērk dārgi produkti.

Daudzas sastāvdaļas vienmēr ir pa rokai: ledusskapī vai pirmās palīdzības aptieciņā. Mēs jums atklāsim divus labākos veidus, kā padarīt jūsu apģērbu sniegbaltu! Turklāt mēs jums pastāstīsim par citām alternatīvām metodēm lietu balināšanai.

Protams, katra konkrētā metode ir atkarīga no apģērba auduma vai traipu veida. Bet visas metodes ir efektīvas un plaši izmantotas. Ņem vērā un dalies ar draugiem!

2 vienkārši veidi: kā atgriezt sniegbalto krāsu zeķēm, T-krekliem un krekliņiem

1. metode: ar borskābi

Šī metode ir viena no visefektīvākajām. Vajag tikai 20 gramus borskābes (var iegādāties aptiekā) un 10 litrus ūdens. Borskābe rūpīgi jāizšķīdina šķidrumā.

Iegūtajā šķīdumā jums jāiemērc priekšmeti, kas jābalina. Atstājiet drēbes divas līdz trīs stundas. Pēc tam tās ir jāizņem un jāmazgā parastajā veidā (vēlams veļas mašīnā). Pēc tam lietas būs sniegbaltas!

2. metode: ar kālija permanganātu

Vēl viens ideāls variants sniega baltas krāsas iegūšanai ir kālija permanganāts. Vajag tikai spaini karsta ūdens (bet ne verdoša ūdens) un pašu kālija permanganāta pulveri (pusi tējkarotes). Vajag arī 200 gramus veļas pulvera.

Kālija pulveris jāatšķaida glāzē ūdens. Krāsaino ūdeni vajadzētu ieliet spainī ar karstu ūdeni. Ja pulveri ieberat tieši spainī, tas var radīt nepatīkamus brūnus atlikumus.

Mangāna kristāli nosēdīsies uz apģērba un veidos neizskatīgus traipus. Starp citu, tos nevar nomazgāt. Izmazgātie priekšmeti jāievieto spainī ar tikko tonētu karstu ūdeni.

Apģērbs jāatstāj šķidrumā, līdz tas pilnībā atdziest. Pēc tam izņemiet tos un rūpīgi noskalojiet. Ideāls sniegbalts apģērbs garantēts!

Gadu gaitā pārbaudītas alternatīvas metodes

Papildus iepriekš minētajām metodēm ir arī citas metodes. Ja pirmie divi ir piemēroti visu veidu lietām, tad pārējās metodes ir tikai selektīvas.

Lai efekts būtu kvalitatīvs, stingri jāievēro norādījumi un lietošanas metode. Tātad, citi veidi, kā piešķirt lietām sniegbaltu krāsu, ir:

Vārīšana

Sena, bet efektīva mūsu māmiņu un vecmāmiņu metode. Tomēr šī metode ir efektīva tikai rupjiem audumiem ar rupji austiem pavedieniem. Piemēram, linam vai biezai kokvilnai. Delikātus priekšmetus labāk nevārīt, pretējā gadījumā tie sabojāsies.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, citas metodes

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment